Välj din region

Väst

Göteborg, Falkenberg

Mitt

Stockholm, Eskilstuna, Västerås

Syd

Malmö, Helsingborg, Jönköping

Just nu har Prova på padel uppehåll, kommer tillbaka i höst!

Vad innebär prova på?

Va roligt att även du är intresserad av att testa på Sveriges snabbast växande sport! Vi brinner för att göra padel tillgängligt och anpassat för alla och därför anordnar vi nu prova på padel-tillfällen.

Under 2 timmar går vi igenom regler och spelets grunder tillsammans med en instruktör. Detta är perfekt för dig som hört allt snack om padel men som aldrig testat själv. Vid tillfället ingår det teorigenomgång, uppvärmning och padelträning. Givetvis tillhandahåller vi bollar och racket. Det enda du behöver ta med dig är idrottskläder och gott humör!

Prova på padel steg 3

Nu lanserar vi vår nya kurs Prova på padel steg 3.
Prova på padel steg 3 är en fyraveckors-kurs där vi går igenom padelns grunder.

”Gemenskapen är nog det jag uppskattar mest”

”Jag gillar padel! Gick prova på steg 1 och bokade direkt steg 2! Hoppas att jag sen kan börja spela matcher. Gemenskapen är nog det jag uppskattar mest.”
– Meng Yu, Botkyrka

Boka prova på padel-kursen i 3 enkla steg.

1. Välj hall

Välj din region och den hall som du önskar gå till.

2. Välj dag & tid

Välj bland tillgängliga dagar och tider som visas för respektive hall.

3. Betala

Betala enkelt och tryggt med kort eller via Klarna.

Varför testa på just padel?

Padel är en otroligt social sport och gemenskapen den ger är något utav det vi värdesätter mest. Padel spelas mellan 4 personer och ni kommer lära er samarbeta ihop – oavsett om det är helt nya padelkompisar eller om det är en god vän sedan tidigare! Om du inte har någon att spela med så anordnar vi dagligen aktiviteter som du anmäler dig själv till, så att du får möjlighet att träffa nya padelvänner.

Prova på padel för endast 149 kr

Alla kan spela padel, prova på padel hos Padel United.
Ett glatt seniorgäng i Padel United Norrtälje

Vem kan spela padel?

Padel är den nya folksporten och är verkligen något för alla – oavsett ålder, kön eller sportslig bakgrund. Det är lätt att spela och alla kommer oftast igång med grundspelet redan från första tillfället.

Något som är extra tacksamt med just padel är att du spelar i en bana inramad av glasväggar och dessa fungerar som dina hjälpmedel. Missar du bollen på första försöket kan nu nämligen ta bollen på tillbaka-studsen, alltså slipper du ”springa iväg och hämta” bollen om du missar vilket kan kännas utmanande när det kommer till exempelvis tennis eller badminton.

Vad är padel?

Padel / Padeltennis är en av de snabbast växande racketsporterna som enkelt förklarat är en blandning av tennis och squash.

En social, fartfylld sport som passar alla åldrar och som går fort att lära sig. Padel spelas i dubbel och handlar mycket om strategi och samarbete mellan dig och din partner.

Likt tennis spelas det på en plan avskild av ett nät, med skillnaden att du i padel dessutom kan använda dig av väggarna som i squash.

Kärt barn har många namn och sporten kallas ibland även för padel tennis, paddle tennis och paddeltennis.

Hur ser en padelbana ut?

Padel spelas på en bana med måtten 10×20 meter som består av glas på kortsidan och en del av långsidan. Där glaset slutar på sidorna tar metallgaller vid. Spelplanerna skiljs åt av ett nät med servrutor på vardera sida. Underlaget är konstgräs som fylls upp med finkornig sand.

Testa att spela padel i någon av våra fina anläggningar runt om i Sverige.
Padelbanans konstgräs är fyllt med finkornig sand.

När du bokar en prova på kurs hos oss får du låna rack och bollar.
I alla våra padelhallar finns padelrack att hyra.

Vilken utrustning behövs?

När du spelar padel för första gången är det enda du behöver träningskläder och ett glatt humör. Vi har alltid rack i våra hallar som du kan hyra – bara säg till i shoppen så tar personalen fram ett till dig. 

När du känner att padel är något för dig och du vill börja spela mer kontinuerligt kan det vara kul att investera i ett eget padelrack och likaså padelskor. I våra padelshoppar i hallarna finns alltid duktig personal som kan hjälpa dig hitta rätt. 

Utöver kläder, skor och rack behöver du padelbollar att spela med – dessa kan ni använda under flera matcher och finns att köpa i shoppen. Padelbollar ser ut som tennisbollar, det enda som skiljer de åt är hur hårt pumpade de är.

Prova på padel – Steg 1 & 2

Nu erbjuder vi alla att testa på denna fantastiska sport för endast 149kr, med mål om att allas hjärtan ska slå för padel. Under steg 1 och 2, går ni tillsammans med en av våra instruktörer igenom grunderna och testar på att spela tillsammans. Varje prova på padel-tillfälle är 2h långt. Platserna är begränsade och du bokar din plats enkelt här på vår hemsida.

Drop in padel – Varje söndag

Om du tyckte prova på padel – steg 1 & 2 var kul och du tror att padel kan vara något för dig så erbjuder vi drop in padel varje söndag i våra hallar. Under prova på padel – steg 2 kommer du att få hjälp med att starta upp ett MATCHi konto och därigenom bokar du sedan din plats för drop in. MATCHi är en bokningssida som du också kan ladda ner som app till din mobiltelefon. Om du tycker det verkar svårt kan du fråga personalen i din padelhall om hjälp. Även under drop in padel så finns bollar och rack att låna kostnadsfritt.

Passar hela familjen

Varför inte göra något annorlunda med familjen? Padel går att spela oavsett ålder och är en utmärkt aktivitet att göra tillsammans.

Ta med hela familjen och prova på padel. Det är en rolig aktivitet att göra tillsammans.

Vanliga frågor

Ett padelinitiativ av Padel United Sverige.
Varukorg